Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lag vegansk kulturmelk
Lag vegansk kulturmelk ved å blande sammen soyamelk og eplecidereddik. Sett det til siden og la det tykne.
Pisk kikertlake og sukker
Finn frem en stor bolle. Pisk kikertlake og sukker med en kjøkkenmaskin/håndmikser i 10 minutter, eller til det blir stivt.
Smelt smør
Smelt smøret. Ha det i bollen med den piskede kikertlaken og sukkeret. Tilsett den veganske kulturmelken, vegansk rømme og pisk det det hele sammen til en røre.
Bland hjorthornsalt og vann
Ha hjorthornsalt i en kopp sammen med vann og bland til det er noenlunde oppløst. Ha det i røren.
Sikt de tørre ingrediensene i røren
Sikt i hvetemel og bakepulver i røren. Ha i kardemomme og bland alt forsiktig sammen. Sett i kjøleskapet over natten.
Varm opp frityrolje
Neste dag kan du varme opp frityrolje i en kjele. Ha på medium til høy varme.
Stikk ut smultringer
Strø masse mel utover benken og ha deigen ut. Strø godt mel over deigen og kjevle den til den er 1 cm tykk. Ha mel på utstikkeren og trykk ut smultringer. Har du ikke en smultringutstikker, kan du bruke et større glass til den ytre sirkelen, og et mindre glass/kork/kakeform til hullet i midten. Selv om de ikke blir like i formen, er de like gode på smak!
Test om temperaturen på oljen er varm nok
Sjekk om oljen er varm nok ved å ha i et "smultringhull" og friter det til det erblir gyllent. Oljen er varm nok når "hullet" flyter opp med en gang og har fått litt farge. Stekeprosessen skal bare ta noen minutter.
Friter smultringene
Ha maks 9 smultringer i den varme oljen om gangen. Snu dem med en gang de treffer overflaten. Snu dem når de er gylne på siden som ligger ned. Stek de så på den andre siden til den også er gyllen. Legg de ferdigstekte smultringene på et fat med et dobbelt lag med tørkepapir.
Avkjøl smultringene
La de avkjøle seg, pakk de deretter inn i en plastikkpose. Frys dem hvis du ikke skal spise dem etter 1-3 dager. Man kan ta ut en og en smultring og tine dem ved å la de ligge en stund på benken eller varmes i mikroen.