Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lag deigen god tid i forveien
Start med å lage deigen minst 5 timer før du skal bake den ut.
Finn frem en kjele
Ha fløte, sirup og sukker i en kjele og kok opp i mens du visper. Når det koker ta av platen og ha i vegansk smør. Visp inn og la væsken avkjøle seg.
Tilsett resten av de tørre ingrediensene
Når væsken er avkjølt ha i hvetemel, pepper, ingefær, anis, kanel og natron. Bland alt sammen og ha deigen i en pose eller plastfolie. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer.
Skåld mandler til pynten
Skålde mandler ved å første koke de i vann i 4 minutter. Så press av skallet på hver mandel. Deretter sett de midt i ovnen på 90 °C på et stekebrett i 1 time. Ta de ut og avkjøle dem, før du skjærer hver mandel i to.
Forvarm på ovnen
Når deigen er kald og klar til bruk kan du sette på ovnen på 175 °C.
.
Skjær ut sirupsnippene
Ta ut deigen og del den opp 4. Sett tilbake de 3 emnene og ha mel på benken for å kjevle ut den ene til en stor firkant. Deigen skal være ganske tynn. Bruk et pizzahjul og skjær 5 cm tykke strimler på den ene siden. Deretter skjær på skrått på den andre siden og 5 cm i mellom hver. Hver sirupsnipp ser ut som to trekanter som henger sammen eller en skeiv firkant.
Pensle og pynt sirupsnippene
Pensle midten av sirupsnippene med kikertlake og legg på en halv mandel på hver. Sett de midt i ovnen i 10 minutter. Avkjøl og oppbevares i en boks i maks en måned.