Gå til hovedinnhold

Søtpotetsuppe med crispy kikerter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Har du lyst på en god og rask oppskrift på søtpotetsuppe? Prøv denne varianten toppet med crispy kikerter! I denne oppskriften bruker vi tørre linser, og du behøver ikke å bløtlegge dem i forkant slik at du sparer tid. Søtpotetsuppen er lun og full av smak, perfekt om du vil ha noe å varme deg på kjølige høstkvelder, eller vil lage noe sunt, raskt og vegansk til lunsj. De crispy kikertene passer også kjempegodt til andre supper, slik som vår hjemmelagde tomatsuppe, linsesuppe eller sort bønnesuppe.

Total tid: 35 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål med oransje søtpotet- og linsesuppe. Dandert med stekte kikerter og frisk koriander.
Denne smaksrike søtpotetsuppen toppet med crispy kikerter er en rask og god vegansk middag.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kutt grønnsaker
    Grovhakk løk og kutt hvitløk i tynne skiver. Skrell søtpoteten og kutt i terninger.

  2. Stek grønnsakene i en kjele
    Varm en kjele på medium/høy varme med litt olje. Ha i løk, hvitløk og søtpotet. Stek et par minutter med omrøring til løken blir blank.

  3. Ha i resten av ingrediensene
    Ha i vann, buljong, linser, karripulver, timian, koriander og spisskummen. Rør godt og småkok under lokk i ca 20-25 minutter til linsene og søtpotetterningene er møre.

  4. Kjør suppen med en stavmikser
    Skru av varmen og bruk en stavmikser til å kjøre suppen jevn. Spe på med vann (eller kokosmelk) til du får ønsket konsistens på suppen. Smak til med salt og pepper, og evt. mer krydder.

  5. Lag crispy kikerter i en stekepanne
    Varm en stekepanne på medium/høy varme med litt olje. Skyll kikertene og ha dem i stekepannen. Tilsett karri og paprikapulver og bland sammen. Stek med omrøring i 5-10 minutter til kikertene blir godt stekt.

  6. Klar til servering
    Server linsesuppen med søtpotet i en skål og topp med stekte kikerter og gjerne frisk koriander.