Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Har du lyst på en god og rask oppskrift på søtpotetsuppe? Prøv denne varianten toppet med crispy kikerter! I denne oppskriften bruker vi tørre linser, og du behøver ikke å bløtlegge dem i forkant slik at du sparer tid. Søtpotetsuppen er lun og full av smak, perfekt om du vil ha noe å varme deg på kjølige høstkvelder, eller vil lage noe sunt, raskt og vegansk til lunsj. De crispy kikertene passer også kjempegodt til andre supper, slik som vår hjemmelagde tomatsuppe, linsesuppe eller sort bønnesuppe.
Kutt grønnsaker
Grovhakk løk og kutt hvitløk i tynne skiver. Skrell søtpoteten og kutt i terninger.
Stek grønnsakene i en kjele
Varm en kjele på medium/høy varme med litt olje. Ha i løk, hvitløk og søtpotet. Stek et par minutter med omrøring til løken blir blank.
Ha i resten av ingrediensene
Ha i vann, buljong, linser, karripulver, timian, koriander og spisskummen. Rør godt og småkok under lokk i ca 20-25 minutter til linsene og søtpotetterningene er møre.
Kjør suppen med en stavmikser
Skru av varmen og bruk en stavmikser til å kjøre suppen jevn. Spe på med vann (eller kokosmelk) til du får ønsket konsistens på suppen. Smak til med salt og pepper, og evt. mer krydder.
Lag crispy kikerter i en stekepanne
Varm en stekepanne på medium/høy varme med litt olje. Skyll kikertene og ha dem i stekepannen. Tilsett karri og paprikapulver og bland sammen. Stek med omrøring i 5-10 minutter til kikertene blir godt stekt.
Klar til servering
Server linsesuppen med søtpotet i en skål og topp med stekte kikerter og gjerne frisk koriander.