Gå til hovedinnhold

Linsesuppe med kokosmelk og søtpotet

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Linsesuppe med kokosmelk og søtpotet er en fyldig og god vegansk suppe som kan nytes året rundt. Men den flotte fargen varmer ekstra godt på kalde høstkvelder! Å lage linsesuppe er en rask og enkel måte å få i seg belgvekster på som blant annet inneholder proteiner, jern og magnesium. Hakkede tomater og friske urter som topping gir en perfekt balanse til den lune linsesuppen. Server gjerne med ristet brød og hjemmelaget hvitløkssmør!

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål med oransje linsesuppe og ristet brød som tilbehør.
Linsesuppe med søtpotet har en herlig høstfarge, men kan nytes året rundt! Foto: Anna Lerheim Ask

FREMGANGSMÅTE

  1. Skjær søtpoteter
    Skrell søtpotetene og skjær dem opp i biter.

  2. Kok linser og søtpoteter i en kjele
    Kok søtpoteter og linser i en kjele med vann (nok vann til at grønnsakene dekkes). Kok til søtpotetene er møre.

  3. Kjør det kokte i en blender
    Hell kjelens innhold i en foodprosessor og kjør til det blir en fin puré (eller bruk en stavmikser i gryten).

  4. Tilsett resten av ingrediensene
    Hell suppen tilbake i kjelen, tilsett kokosmelk og la suppen bli varm igjen. Smak til med salt, pepper, chilipulver og evt. spisskummen og/eller ingefærpulver til du er fornøyd.

  5. Hakk tomat og urter til topping
    Hakk tomat i små biter og finhakk ferske urter. Legg dem sammen i en skål.

  6. Klar til servering
    Din linsesuppe med kokosmelk er klar til servering! Tomat og urte-blandingen has på toppen av suppen som en forfriskende topping.

Tips!

  • Fersk koriander kan finhakkes og kokes inn med suppen.
  • Suppen passer også med et godt brød, for eksempel indisk nanbrød eller hvitløksbrød.