Gå til hovedinnhold

Sort bønnesuppe

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Å inkludere belgfrukter i kosten er kjempelett! Prøv denne spicy og smaksrike suppen av sorte bønner. Suppen inneholder også forskjellige grønnsaker slik som selleri, spisspaprika og løk. Denne oppskriften bruker tørre, sorte bønner som må bløtlegges på forhånd, gjerne over natten (8-12 timer). Deretter has de i suppen og kokes i 1-2 timer. Bløtlegging av bønner høres kanskje tidskrevende ut, men det er utrolig enkelt og ofte mye billigere enn hermetiske bønner. Røkt paprikapulver og chili gir masse smak og det lille ekstra i bønnesuppen.

Total tid: 1 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Sort bønnesuppe med en klatt havrebasert creme fraiche, ferske krydder og en limeskive i en skål.
Sort bønnesuppe er en smaksrik og enkel måte å få i seg mer belgfrukter i kosten.

FREMGANGSMÅTE

  1. Hakk grønnsakene
    Hakk løk, hvitløk, selleri og paprika i små terninger.

  2. Stek grønnsakene i en gryte
    Ha løk, hvitløk, selleri og paprika i en gryte. Stek på middels varme i litt vann, evt. olje til grønnsakene er myke.

  3. Tilsett bløtlagte bønner inkl. vannet det lå i
    Tilsett de bløtlagte bønnene med bløtleggingsvannet (for fargens skyld). Tilsett vann, hermetisk tomat, buljong, paprikapulver og chili.

  4. La suppen småkoke
    La suppen småkoke på middels varme i ca. 1.5 time, gjerne lenger. Suppen skal være relativt tykk og bønnene møre. Om du ønsker en jevnere suppe kan du mose deler av suppen med en stavmikser.

  5. Server med ønsket topping
    Server bønnesuppen med frisk koriander, lime, litt ekstra chili og plantebasert rømme, som f.eks. havrebasert crème fraîche.

Tips!

  • Suppen er relativt kalorifattig, så du kan med fordel servere den med tilbehør, som f.eks avokadoskiver, tortillachips eller ristet brød.