Gå til hovedinnhold

Hjemmelaget tomatsuppe

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Er dette verdens beste hjemmelagde tomatsuppe? Prøv den og bedøm selv! Denne oppskriften på tomatsuppe både er rask, enkel og krever få ingredienser. Perfekt for en varm lunsj eller til middag med godt brød. Dryss gjerne over krutonger og/eller ristede gresskarkjerner og pynt med fersk persille eller basilikumblader.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Fyldig hjemmelaget tomatsuppe pyntet med fersk basilikum i en stor keramikkopp.
Tomatsuppe er en klassisk suppe som kan serveres både varm og kald.

FREMGANGSMÅTE

  1. Hakk grønnsaker
    Kutt opp løk, hvitløk og chilli. Hakk tomatene grovt.

  2. Stek løk og chili i en kjele
    Varm opp olivenoljen i en kjele. Ha i løk, hvitløk og chilli og stek et par minutter. Ta litt salt og pepper på.

  3. Tilsett tomat og la det koke
    Tilsett grovhakkede tomater og la det surre litt før du tilsetter hermetiske tomater. Smak til med buljong. La det koke i ca. 20 minutter.

  4. Kjør suppen jevn med en stavmikser
    Bruk stavmikser i tomatsuppen til den er jevn. Rør inn margarin og smak til med salt og pepper.

  5. Din hjemmelagde tomatsuppe er klar til servering
    Ringle litt olivenolje over tomatsuppen når du serverer. Dryss også gjerne krutonger og/eller ristede gresskarkjerner over og pynt med fersk persille eller basilikumblader.