Gå til hovedinnhold

Hvitløksdressing

5 (1)
OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Denne oppskriften på hjemmelaget hvitløksdressing passer til alt! Bruk den som en vegansk aioli til pommes frites eller hamburgerdressing til et grillmåltid. Du kan også bruke den som en hvitløksmajones i smørbrød eller hvitløksdipp til agurkstaver og knasende sprø gulrotskiver! Eller hvorfor legge en liten klatt på lasagner, supper og varme gryter? Elsker du smaken av hvitløk, er dette en oppskrift du kommer til å bruke om og om igjen! En porsjon gir et lite glass hvitløksdressing.

Total tid: 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En liten glasskål med hvitløksdipp omringet av hvitløk.
Hjemmelaget hvitløksdressing kan brukes til så mangt!

FREMGANGSMÅTE

  1. Ha ingredienser i en bolle
    Ha soyamelk, sennep og eddik i en bolle.

  2. Bland inn oljen med stavmikser
    Visp med stavmikser mens du tilsetter litt og litt av oljen til det tykner. Smak til med salt. Ta mindre olje i om du vil at blandingen skal være mer flytende. Vil du at det skal bli mer som en aioli kan du ta mer olje i slik at blandingen blir tykkere.

  3. Tilsett hvitløk
    Rasp hvitløksfeddene og rør dem inn i blandingen.

  4. Sett kaldt
    Sett kaldt så det får sette seg litt. Oppbevares på luftett glass i kjøleskap.