Gå til hovedinnhold

En skål med hvitløks-potetmos laget med skallet på.
Potetene i denne hvitløksmosen moses med skallet på for den koselige følelsen av hjemmelaget.

Hvitløksmos

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum
Besøk nettside
Vil du gi den klassiske potetmosen et smakfullt løft? Det er kjempelett i kombinasjon med ovnsbakt hvitløk! Potetmos med hvitløk er en enkel rett, som garantert vil bli en favoritt på julebordet. Den kremete og fyldige hvitløksmosen passer perfekt som siderett til alle julens middager. Ta nøttesteken og soyaribben til nye høyder og server med annet festlig tilbehør som tranebærsaus og rosenkål med granateple.

Total tid: 1 hr 10 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 4

INGREDIENSER 

  • 3 stk bakepoteter store
  • 6-10 fedd hvitløk skal ha skallet på
  • Olivenolje til steking og kosistens
  • Fint havsalt og sort pepper etter smak

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Sett ovnen på 200 ℃.
  2. Prikk potetene
    Prikk potetene med en gaffel. Bak ved 200 ℃ til de er helt møre. Ca. 1 time.
  3. Pakk hvitløksfedd i aluminiumsfolie
    Samtidig tar du hvitløksfeddene med skallet på og legger de i aluminiumsfolie. Hell over litt olivenolje, og pakk folien godt rund. Legg de inn sammen med potetene. Stek i 20-30 minutter til de blir gylne og myke. Avkjøl de for du tar av skallet.
  4. Bland alt i en stor kjele
    Når potetene er klare, skjærer du de opp i store biter og legger de i en kjele. Tilsett hvitløken. Smak til med havsalt og pepper. Tilsett noen spiseskjeer olivenolje.
  5. Mos til ønsket konsistens
    Bruk en potetmoser, og mos til du får ønsket konsistens. En grovere konsistens passer godt ettersom de moses med skallet på. Tilsett mer olje hvis den virker tørr.
  6. Server med ønsket hovedrett
    Denne hvitløksmosen er en superstjerne av en siderett og passer like godt til en valnøttstek som til veganske fiskepinner!