Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kok linser
Skyll og kok opp linsene i vann. Vannet skal være ca. 2 cm over linsekanten (tar 10-20 min). Sil av vannet og avkjøl.
Bløtlegg steinsopp
Bløtlegg steinsoppen, helt dekket av vann (tar ca. 20 minutter før den er bløt).
Trekk ut vann av aubergine og squash
Kutt aubergine og squash i 1 cm terninger, spre på et fat og salt lett (for å trekke ut vannet. Tar ca. 20 minutter).
Kutt og stek grønnsaker til en grønnsaksmiks
Kutt gulrot, selleri, løk og sjampinjong og hvitløk (valgfritt) veldig smått. Stek i pannen med karri-pulveret i ca. 10 minutter. Spre og avkjøl. Hell av vannet på aubergine og squash og stek disse i ca. 10-15 min. Spre og avkjøl.
Forvarm ovnen
Sett på ovnen på 200 °C.
Kjør nøtter i en foodprosessor
Kjør nøttene i foodprosessor og hell i en bolle.
Ha alt i bollen
Bland så inn linsene, kuttet steinsopp (vannet allerede helt av), grønnsaksmiks, BBQ saus, persille og finkuttet aprikos. Rør sammen og smak til med salt og pepper.
Bland til en god konsistens
God konsistens er en masse som sitter litt sammen. Bruk brødsmuler for å få den fastere og mindre bløt, vann for å få den bløtere og rismel for en mer sammensatt masse.
Legg massen over i en form og stek
Ha massen over i en form og stek ved 200 °C i 40-50 minutter. Den skal bli stiv oppå. Stikk en tannpirker inni og sjekk at den kommer ut tørr.
Valgfritt: stek med butterdeig og rosenkål
Hvis du vil, kan du rulle steken i butterdeig og steke den på ett brett i ovnen. Kjevle ut ca. 0,5 cm tykke plater, legg oppi den rå nøttemassen. Legg noen blancherte rosenkål i midten av deigen og rull det hele sammen. I skjøten kan du bruke en blanding av litt vann og mel, så det hele holder sammen. Rullen skal være ca. 8 cm i diameter. Stek i 45 minutter eller til butterdeigen er fin og gyllen.
Server med ditt favorittilbehør i jula
Vent litt med å skjære i nøttesteken etter du har tatt den ut av ovnen, så holder den formen bedre. Skjær den i skiver og server med juletilbehør, slik som tyttebærsyltetøy, surkål og kålrabistappe.