Gå til hovedinnhold

Soyaribbe

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Vegansk ribbe på under 30 minutter! Denne knasende, sprø soyaribben er full av smak, med et hint av røkt og salt. Bløtlegg soyabiffer, mariner og stek - så er det klart! Du kan også bruke soyamedaljonger som er litt mindre. Vil du gi ribben et ekstra julepreg? Da kan du ha litt nellik eller en kombinasjon av muskat og ingefær i marinaden. Sett sammen en skikkelig julemeny med hjemmelaget brun sausristede rosenkål med granateple og hvitløksmos!

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken med sprøstekt soyaribbe, potetmos, rosenkål og brunsaus.
Knasende sprø soyaribbe er en storfavoritt på julebordet. Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok opp vann
    Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver. Ha i soyabiffene og la dem koke i 5-6 minutter. Hell av vannet, prøv å presse ut så mye væske så mulig av biffene (pass på så du ikke brenner deg).

  2. Rør sammen marinade
    Rør sammen soyasaus, lønnesirup, liquid smoke, næringsgjær, salt og pepper i en dyp tallerken. Ha i soyabiffene og vend dem i denne marinaden. La de stå i 5-10 minutter slik at smakene trekker skikkelig inn.

  3. Varm opp olje
    Varm opp litt olje til medium/høy varme i en tykkbunnet panne. Legg rent kjøkkepapir på en tallerken ved siden av komfyren.

  4. Stek soyabiffene
    Ha i biffene og stek de godt på hver side – de skal bli gylne og fine men ikke brente. Ha på mer olje etterhvert som det blir tørt i pannen. Legg de stekte biffene over på kjøkkenpapiret slik at oljen får renne av.

  5. Server soyaribben varm
    Skjær soyabiffene i 3-4 stykker og server ribbebitene rykende varme! Bruker du soyamedaljonger trenger du ikke skjære dem opp før servering.

Tips

Dersom du ikke har soyabiffer, kan du bruke soyamedaljonger istedenfor. (25 stk for 4 porsjoner)