Gå til hovedinnhold

vegansk ost og løk-dipp

OPPSKRIFTEN LAGET AV Adele Holt-Iversen

Vegansk dipp er raskt og enkelt å lage, og legger du til næringsgjær og løkpulver har du plutselig en kjempegod ost og løk-dipp! Denne dippen kan minne om ost og løk-potetgull, og passer godt når du har lyst på litt snacks. Dypp gulrøtter og selleristenger, eller ha dippen ved siden av veganske nuggets. Du kan også bre den veganske dippen over burgerpucker som en dressing. En oppskrift på hjemmelaget dipp gir et nok til en liten skål.

Total tid: 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et lite glass med ost-og løkdipp på et trebrett med potetgull.
Hjemmelaget ost og løk-dipp minner om potetgullet med samme navn.

FREMGANGSMÅTE

  1. Ha ingredienser i en bolle
    Ha soyamelk, sennep og eddik i en bolle.

  2. Bland inn oljen med stavmikser
    Visp med stavmikser mens du tilsetter litt og litt av oljen til det tykner. Smak til med salt.

  3. Bland inn næringsgjær og løkpulver
    Rør inn næringsgjær og løkpulver i dippen. Vil du ha blandingen litt tynnere, kan du tynne den ut med vann.

  4. Sett kaldt
    Sett kaldt så det får sette seg litt. Oppbevares på luftett glass i kjøleskap.