Gå til hovedinnhold

Bokhvete- og spinatsalat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Lett, mettende og full av smak – denne enkle spinatsalaten beviser at salat ikke trenger å være kjedelig! Med en herlig blanding av italienske smaker, babyspinat og næringsrik bokhvete, er dette en fantastisk rett for varme sommerdager. I tillegg til næringsrik bokhvete, bruker du vermecelli-pasta. Vermecelli kan lett forveksles med de asiatiske vermecelli-nudlene som er laget på ris, men her bruker du den italienske pastatypen med fullkorn som ligner på veldig tynn spaghetti. Serveres med en frisk vinaigrette med koriander, muskatt og lime. Oppskrift på bokhvete- og spinatsalat har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
en liten bolle med grønn spinatsalat, store bønner, bokhvete og tynne biter av vermicelli-pasta.
Deilig spinatsalat med bokhvete og møre, store bønner! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok bokhvete og pasta
    Kok bokhvete og fullkornsvermicelli i to separate kjeler med lettsaltet vann til de er møre. Sil av vannet og la dem avkjøle litt.

  2. Lag vinaigretten
    Bland sammen limesaft, eplecidereddik, olivenolje, malt koriander, muskatnøtt, salt og pepper i en liten bolle. Rør godt slik at alle smaker kombineres.

  3. Bland salaten
    I en stor bolle blander du kokt bokhvete og pasta med bønnene, finhakket løk og babyspinat. Tilsett litt av vinaigretten.

  4. Pynt og server
    Strø over mikrogrønt og spirer som pynt, tilsett eventuelt mer vinaigrette etter smak, og server salaten.