Gå til hovedinnhold

17.mai frokost: Plantebaserte oppskrifter til festfrokosten 

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 12. mai

Hurra for 17.mai! For mange av oss er det tradisjon å starte nasjonaldagen med en hyggelig 17.mai-frokost.

Her vil vi samle familie og venner, og starte denne mest feststemte av alle norske dager med å kose oss rundt et storslått festbord med nydelig mat. Bare se det for deg – et bugnende bord fylt med fristende, plantebaserte retter, omringet av de du er mest glad i kledd i finstasen!

(Foto: JaHu83 / Shutterstock.com)

Og om du trenger idéer til dette frokostbordet har vi alt du trenger her på Veggisnytt.

By på nybakt focaccia, digg pålegg og flotte småretter det blir vanskelig å velge mellom! Tryll frem smaken av eggerøre og røkelaks – helt uten egg eller fisk! Eller hva med å friste med en stabel pannekaker på bordet? De går sikkert ned på høykant, spesielt om du har barn til bords i år, og pynter du pannekakene med melis, jordbær og blåbær, ja, så kan vi nesten ikke tenke oss noe mer passende på bordet til 17.mai frokosten!

Klar for å imponere gjestene med verdens diggeste og helt plantebaserte festfrokost? Her er oppskriftene du trenger:

Les også