Gå til hovedinnhold

Vegansk rømmegrøt

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

Rømmegrøt serveres ofte rundt høytider, men du kan selvsagt nyte en skål med rømmegrøt ellers også! Denne oppskriften er lett å lage og er både laktosefri og plantebasert. Server den hjemmelagde grøten med et dryss kanel, sukker og en klatt vegansk smør, så har du julehygge i en skål! Du kan også servere den rømmegrøten med litt rørte tyttebær eller bringebærsyltetøy for en syrlig og frisk kontrast.

Total tid: 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål med vegansk rømmegrøt toppet med en klatt plantebasert smør og kanel.
Hjemmelaget rømmegrøt lager du enkelt i en fei. Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Ta frem en gryte
    Ha i rømmen. Tilsett halvparten av gryn og mel. Tilsett sukker og salt.

  2. La det koke forsiktig
    Kok blandingen forsiktig opp mens du rører jevnlig. Når det koker rører du i resten av gryn og mel.

  3. Spe på med plantemelk
    Etterhvert sper du med melk til grøten er passe tykk. La det småkoke i fem minutter, og grøten er ferdig!

  4. Server med en gang
    Server rømmegrøten gjerne sammen med sukker, kanel, vegansmør og et glass saft!