Gå til hovedinnhold

Veggesalat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Cathrine Garaguso Besøk nettside

Her ser du hvordan vi kan lage deilig «eggesalat»- helt uten egg! Hemmeligheten i veggerøra er kala namak – et svart salt som gir den karakteristiske eggesmaken. Basen er laget av fast tofu, som gir en perfekt konsistens. Som prikken over i’en tilsetter du aromatiske krydder som dill, karri og gurkemeie for gulfarge. Oppskriften bruker vegansk majones, som du enkelt kan lage selv for en frisk og luftig versjon. Kjempefin å fylle sandwicher og pitabrød med, eller som pålegg på brød og knekkebrød!

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
To knekkebrød med kremet, gul veggesalat.
Skal det være litt solgul veggerøre til påskefrokosten? Foto: Julie Kvamme

FREMGANGSMÅTE

  1. Press og skjær tofu
    Press vannet ut av tofuen, tørk av den og skjær den i små biter.

  2. Ta frem en stekepanne
    Stek løk og hvitløk i olje til det er mykt. Tilsett tofuen og stek i noen minutter, til tofuen er litt brunlig men ikke brent.

  3. Tilsett smak
    Ta pannen bort fra platen og tilsett alt unntatt majones og sennep. Rør godt.

  4. Tilsett sennep og majones
    Bland sammen sennep og majones og rør det forsiktig inn i tofublandingen.

  5. Smak til og server
    Smak til med evt. mer salt og pepper. Ha i en tett boks i kjøleskapet. Server på godt brød.