Gå til hovedinnhold

Veganske kokosmakroner

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Kokosmakroner hører julen til, og gode småkaker er dessuten en kjempefin gave å gi bort til venner og familie. Gulrøttene i kokosmakron-oppskriften gjør bare makronene ekstra saftige! Om du vil, kan du dyppe makronene i smeltet sjokolade etter de er ferdig stekt og avkjølt for en ekstra detalj på småkakene. Arrowroot, også kalt pilrot, er et pulver/mel som brukes som et fortykningsmiddel. Pulveret kan også brukes i sauser, supper og kremer. Oppskriften på disse veganske kokosmakronene er funnet i kokeboken til Candle Cafe og i bruker kopper som måleredskap. Bruk en kopp som er ca. 2.5 dl. En porsjon gir ca. 36 kokosmakroner.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et brett nylagde kokosmakroner med sjokoladebunn
Dypp de myke kokosmakronene i melkefri sjokolade eller dryss litt melisglasur på toppen for en fin detalj.

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Varm opp ovnen til 180 °C.

  2. Finn fram en stor bolle
    I en stor bolle blander du mel, kokos og arrowrot.

  3. Finn fram en liten bolle
    Bland gulrøtter, mandler, sirup, olje, eggerstatning, sitronskall og vann i en liten bolle.

  4. Bland det våte med det tørre
    Bland de våte ingrediensene inn i melblandingen i den store bollen.

  5. Fordel kokosmakronene på et stekebrett
    Bruk 2 spiseskjeer til å fordele makronene ut på stekebrett dekket med bakepapir.

  6. Stek til de får en fin gyllen farge
    Stek dem i ca. 30 min, til makronene er gyllen i fargen. La de avkjøle på en rist.

  7. Valgfritt: dypp makronene i sjokolade
    Smelt sjokoladen over svak varme. Dypp de kalde makronene i sjokoladen, og la sjokoladen stivne før du legger de i en boks. Kokosmakronene holder seg i flere dager.