Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Kokosmakroner hører julen til, og gode småkaker er dessuten en kjempefin gave å gi bort til venner og familie. Gulrøttene i kokosmakron-oppskriften gjør bare makronene ekstra saftige! Om du vil, kan du dyppe makronene i smeltet sjokolade etter de er ferdig stekt og avkjølt for en ekstra detalj på småkakene. Arrowroot, også kalt pilrot, er et pulver/mel som brukes som et fortykningsmiddel. Pulveret kan også brukes i sauser, supper og kremer. Oppskriften på disse veganske kokosmakronene er funnet i kokeboken til Candle Cafe og i bruker kopper som måleredskap. Bruk en kopp som er ca. 2.5 dl. En porsjon gir ca. 36 kokosmakroner.
Sett på ovnen
Varm opp ovnen til 180 °C.
Finn fram en stor bolle
I en stor bolle blander du mel, kokos og arrowrot.
Finn fram en liten bolle
Bland gulrøtter, mandler, sirup, olje, eggerstatning, sitronskall og vann i en liten bolle.
Bland det våte med det tørre
Bland de våte ingrediensene inn i melblandingen i den store bollen.
Fordel kokosmakronene på et stekebrett
Bruk 2 spiseskjeer til å fordele makronene ut på stekebrett dekket med bakepapir.
Stek til de får en fin gyllen farge
Stek dem i ca. 30 min, til makronene er gyllen i fargen. La de avkjøle på en rist.
Valgfritt: dypp makronene i sjokolade
Smelt sjokoladen over svak varme. Dypp de kalde makronene i sjokoladen, og la sjokoladen stivne før du legger de i en boks. Kokosmakronene holder seg i flere dager.