Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Riskrem er som kjent laget av restegrøten fra kvelden før. Det er en ekte juleklassiker som er lett å lage og like! Istedenfor kremfløte, brukes kokoskrem. Den veganske risgrøtvarianten er fra Øystein Ohna, tidligere kokk på den legendariske restauranten Resept i Stavanger. Antall porsjoner avhenger litt av hvor mye restegrøt du har igjen og hvor kremete du ønsker at desserten skal være. Vegansk riskrem passer kjempegodt som en avslutning til nøttestek og waldorfsalat.
Ikke rist kokoskremen!
Finn en piskebolle og en visp. Vi trenger fettet fra kokosnøtten og ikke vannet, så ikke rist boksen! Stikk to hull i bunnen av boksen og la vannet renne ut.
Pisk inn ingrediensene
Hell kokosmassen over i bollen. Pisk inn melis og rom om ønskelig.
Pisk til du får en kremete konsistens. Bland ønsket mengde krem inn i grøten, til du finner din perfekte riskrem.
Klar til å nytes
Knus gjerne brente mandler over. Jordbær- og rabarbrasyltetøy er godt til.