Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Waldorfsalat er en klassisk salatrett som ofte blir servert rundt juletider. Salaten passer godt som tilbehør til nøttestek, eller annen tradisjonsmat. Vanligvis består waldorfsalaten av majones og pisket krem, men her får du en like god vegansk variant! Den forlokkende oppskriften på waldorfsalat uten majones er fra Øystein Ohna. Prøv også oppskriften hans på riskrem!
Lag dressing i en foodprossesor
Miks silken tofu, olje, sitronjuice, sukker og salt i en foodprossesor. Begynn med litt av alle ingrediensene og smak deg så frem til din perfekte kremete og fyldige dressing. God kokkekunst handler om å balansere surt, salt og søtt og det er kun det denne oppskriften handler om også.
Kutt grønnsaker, nøtter og frukt
Kutt epler og selleri i middelstore biter. Del opp valnøttene. Miks med tranebær, fersk mynte og dressingen. Bland så det hele sammen og tilsett evt. sitronjuicen - om det trengs er avhengig av hvor søte eplene er.
Din majonesfrie waldorfsalat er klar til servering
Server gjerne salaten i terteskjell, eller nyt den som den er.