Gå til hovedinnhold

Mousse og puddinger

Leter du etter enkle desserter som bringer litt luksus til bordet? Da kan du lage vegansk mousse eller pudding! Server de i fine skåler eller stettglass til gjestene - kanskje toppet med litt sjokoladesaus eller krem? Med rike smaker og fløyelsmyke teksturer har du den perfekte avslutningen til ethvert måltid. Prøv oppskrift på sjokolademousse uten egg som smelter på tungen, eller en fyldig karamellpudding uten fløte med smak av vanilje.

Fra laktosefri sjokolademousse til karamellpudding uten fløte

Plantebaserte desserter som vegansk pudding eller en luftig laktosefri mousse gjør enhver anledning litt søtere! Enten du feirer en bursdag, inviterer til middagsselskap eller bare vil unne deg noe spesielt på en helt vanlig tirsdag, finner du en haug med passende oppskrifter for anledningen. Bla gjennom alt fra sjokolademousse uten egg til karamellpudding uten fløte. Du finner dette og flere gode kaker og desserter her på Veggisnytt!

Hvordan lage vegansk mousse og puddinger?

Vil du lage kremet sjokolademousse som smelter på tunga og puddinger med perfekt sprett på tallerkenen? Hemmeligheten er enklere enn du tror, og åpner dører til en verden stappfull av godsaker! Lag deilige desserter helt uten animaliske produkter som gelatin, egg eller meieriprodukter. For veganske sjokolademousser handler det om den deilige teksturen. Denne skapes enkelt med kokosmelk, aquafaba (også kjent som kikertlake) eller silketofu! Du kan også bruke andre kremede ingredienser som bløtlagte cashewnøtter eller avokado. For ekstra hold på desserten er det mange oppskrifter som inneholder maisenna eller agar-agar.