Gå til hovedinnhold

En bolle med vegansk riskrem toppet med bærkompott og brente mandler.
Gjør om gårsdagens grøtrester til en deilig vegansk dessert! Foto: Nufsaid/Resept

Vegansk riskrem

OPPSKRIFTEN LAGET AV Øystein Ohna
Riskrem er som kjent laget av restegrøten fra kvelden før. Det er en ekte juleklassiker som er lett å lage og like! Istedenfor kremfløte, brukes kokoskrem. Den veganske risgrøtvarianten er fra Øystein Ohna, tidligere kokk på den legendariske restauranten Resept i Stavanger. Antall porsjoner avhenger litt av hvor mye restegrøt du har igjen og hvor kremete du ønsker at desserten skal være. Vegansk riskrem passer kjempegodt som en avslutning til nøttestek og waldorfsalat.

Total tid: 15 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 4

INGREDIENSER 

  • Restegrøt fra dagen før grøtris med melk fra havre er perfekt
  • 1 boks kokoskrem
  • 3 ss melis
  • 1 ts mørk rom kan sløyfes
  • Brente mandler etter ønske

FREMGANGSMÅTE

  1. Ikke rist kokoskremen!
    Finn en piskebolle og en visp. Vi trenger fettet fra kokosnøtten og ikke vannet, så ikke rist boksen! Stikk to hull i bunnen av boksen og la vannet renne ut.
  2. Pisk inn ingrediensene
    Hell kokosmassen over i bollen. Pisk inn melis og rom om ønskelig.
    Pisk til du får en kremete konsistens. Bland ønsket mengde krem inn i grøten, til du finner din perfekte riskrem.
  3. Klar til å nytes
    Knus gjerne brente mandler over. Jordbær- og rabarbrasyltetøy er godt til.