Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Gjør klart bakepapir og en kasserolle
Legg fram et stort bakepapirark på kjøkkenbenken. Ta frem en kasserolle.
Kok opp sukker og vann
Bland sukker og vann i en kasserollen. Kok det opp uten å røre, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. Bruk medium varme på komfyren.
Tilsett mandler
Når sukkeret er oppløst, tilsetter du helt vanlige mandler med skall i kasserollen. Kok videre under forsiktig omrøring til vannet forsvinner.
Rør jevnlig
Etter en stund vil vannet forsvinne, og mandlene vil bli blanke. De er ikke ferdige nå, la det stå videre, mens du rører jevnlig. Etterhvert vil mandlene dekkes av et grålig sukkerlag. De er fremdeles ikke ferdige, fortsett å røre ordentlig slik at de nederste nøttene blir løftet opp.
Rør inn margarin
Etterhvert vil nøttene begynne å bli karamelliserte. Forsett røringen til de fleste er blanke. Ta deretter gryta av varmen, og rør inn margarinen. Dette er viktig å gjøre slik at det blir lett å skille nøttene fra hverandre når de er avkjølt.
Avkjøl de brente mandlene på bakepapiret
Hell nøttene over på bakepapiret på kjøkkenbenken. Når de avkjøles går det greit å brekke dem fra hverandre.
Oppevares i romtemperatur
Putt de brente mandlene i fine lufttette glass og oppbevar dem i romtemperatur.