Gå til hovedinnhold

Brente mandler

OPPSKRIFTEN LAGET AV Mari Hult Besøk nettside

En superenkel oppskrift på brente mandler som gjør at du lykkes hver gang! Knasende karamelliserte mandler med den gode "brente" smaken inni, er nydelige å gi bort som presanger i jula. Legg dem i gamle syltetøyglass med et fint fargebånd rundt eller lag kremmerhus med bakepapir du kan fylle. Du kan også servere denne nøtte-snacksen til gjester i en fin skål. Én oppskrift gir et stort glass med brente mandler. Ser du etter flere oppskrifter på julesnop? Ta en titt på oppskriften på julekrydra nøtterbondekaker og risboller uten egg.

Total tid: 40 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Et syltetøyglass med brente mandler.
Brente mandler med bare 4 ingredienser! Foto: Mari Hult

FREMGANGSMÅTE

  1. Gjør klart bakepapir og en kasserolle
    Legg fram et stort bakepapirark på kjøkkenbenken. Ta frem en kasserolle.

  2. Kok opp sukker og vann
    Bland sukker og vann i en kasserollen. Kok det opp uten å røre, og la det koke til sukkeret er helt oppløst. Bruk medium varme på komfyren.

  3. Tilsett mandler
    Når sukkeret er oppløst, tilsetter du helt vanlige mandler med skall i kasserollen. Kok videre under forsiktig omrøring til vannet forsvinner.

  4. Rør jevnlig
    Etter en stund vil vannet forsvinne, og mandlene vil bli blanke. De er ikke ferdige nå, la det stå videre, mens du rører jevnlig. Etterhvert vil mandlene dekkes av et grålig sukkerlag. De er fremdeles ikke ferdige, fortsett å røre ordentlig slik at de nederste nøttene blir løftet opp.

  5. Rør inn margarin
    Etterhvert vil nøttene begynne å bli karamelliserte. Forsett røringen til de fleste er blanke. Ta deretter gryta av varmen, og rør inn margarinen. Dette er viktig å gjøre slik at det blir lett å skille nøttene fra hverandre når de er avkjølt.

  6. Avkjøl de brente mandlene på bakepapiret
    Hell nøttene over på bakepapiret på kjøkkenbenken. Når de avkjøles går det greit å brekke dem fra hverandre.

  7. Oppevares i romtemperatur
    Putt de brente mandlene i fine lufttette glass og oppbevar dem i romtemperatur.