Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Sett ovnen på 225 grader.
Legg potetene i ovnen
Vask og stikk alle potetene med gaffel. Ha de på et stekebrett eller ildfast form. Sett de i ovnen i 1 time.
Press ut væsken fra tofuen
Press ut den væsken du greier fra tofuen ved hjelp av et håndkle eller tørkepapir. Du skal ikke presse hardt eller lenge, bare sånn overflødig væske kommer ut. Skjær tofuen i biter. Jeg deler først hver blokk på langs og deretter deler jeg den i to, så i to igjen og en siste gang i to. Til slutt skal du ende opp med 16 biter fra hver blokk og 32 biter til sammen.
Lag panering til nuggetsene
Finn frem tre skåler. I den første ha i maisenna, næringsgjær, salt, pepper, hvitløkspulver og løkpulver. Bland dette sammen. Ha cornflakes i en pose og knus det til mindre biter. Ha det i den andre skålen. I den siste skålen har du i plantemelk.
Paner nugget-bitene
Hver bit skal først dyppes i melken, så i maisenna-blandingen, tilbake i melken og til slutt i cornflakes. Husk at hver bit skal dekkes helt med maisenna-blandingen og press godt på cornflakes, så hele biten blir dekt.
Stek nuggets i en stekepanne med olje
Når du er ferdig med det, stek dem i olje i en stekepanne. Snu dem når de er gylne og stek dem på begge sider.
Lag ostesmør i en liten bolle
Lag ostesmør ved å blande sammen næringsgjær, smør, salt og pepper.
Lag mango- og avokadosalat i en skål
Lag mango- og avokadosalat ved å skrelle og kutte mango og avokado i små biter. Gjør det samme med vårløken og ha alt i en skål. Bland sammen.
Sett sammen måltidet og nyt
Server nuggetsene gjerne med potet som på bildet og salaten. På salaten har jeg over litt balsamico med eple fra olivenlunden, rett før servering. Server med ønsket dip for å dyppe nuggetsene i. Jeg brukte ketchup, men bruk det du liker.