Gå til hovedinnhold

Veganske nuggets med mango- og avokadosalat

OPPSKRIFTEN LAGET AV Tiril Glasø Holseter Besøk nettside

Sprø, veganske nuggets er lett å like, selv for de mest kresne smaksløkene! Veganske nuggets serveres her til middag med bakt potet og en hjemmelaget mango- og avokadosalat. Men de kan brukes til så mangt! Dypp nuggetsene av tofu i din favorittdipp som en kjempegod snacks, eller ha dem i wraps og salater til lunsj. Oppskriften på veganske nuggets med mango- og avokadosalat har vi fått låne av Veganske Fristelser.

Total tid: 1 t 15 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En porselenstallerken med knasende veganske nuggets, bakt potet, ketchup og frisk mango- og avokadosalat.
Hjemmelaget sprø tofu nuggets! En favoritt mange vil like! Foto: Veganske Fristelser

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Sett ovnen på 225 grader.

  2. Legg potetene i ovnen
    Vask og stikk alle potetene med gaffel. Ha de på et stekebrett eller ildfast form. Sett de i ovnen i 1 time.

  3. Press ut væsken fra tofuen
    Press ut den væsken du greier fra tofuen ved hjelp av et håndkle eller tørkepapir. Du skal ikke presse hardt eller lenge, bare sånn overflødig væske kommer ut. Skjær tofuen i biter. Jeg deler først hver blokk på langs og deretter deler jeg den i to, så i to igjen og en siste gang i to. Til slutt skal du ende opp med 16 biter fra hver blokk og 32 biter til sammen.

  4. Lag panering til nuggetsene
    Finn frem tre skåler. I den første ha i maisenna, næringsgjær, salt, pepper, hvitløkspulver og løkpulver. Bland dette sammen. Ha cornflakes i en pose og knus det til mindre biter. Ha det i den andre skålen. I den siste skålen har du i plantemelk.

  5. Paner nugget-bitene
    Hver bit skal først dyppes i melken, så i maisenna-blandingen, tilbake i melken og til slutt i cornflakes. Husk at hver bit skal dekkes helt med maisenna-blandingen og press godt på cornflakes, så hele biten blir dekt.

  6. Stek nuggets i en stekepanne med olje
    Når du er ferdig med det, stek dem i olje i en stekepanne. Snu dem når de er gylne og stek dem på begge sider.

  7. Lag ostesmør i en liten bolle
    Lag ostesmør ved å blande sammen næringsgjær, smør, salt og pepper.

  8. Lag mango- og avokadosalat i en skål
    Lag mango- og avokadosalat ved å skrelle og kutte mango og avokado i små biter. Gjør det samme med vårløken og ha alt i en skål. Bland sammen.

  9. Sett sammen måltidet og nyt
    Server nuggetsene gjerne med potet som på bildet og salaten. På salaten har jeg over litt balsamico med eple fra olivenlunden, rett før servering. Server med ønsket dip for å dyppe nuggetsene i. Jeg brukte ketchup, men bruk det du liker.