Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Brente mandler med en vri! Julekrydra nøtter er noen aldeles nydelige nøtter som du kan servere som snacks, eller legge i glass og gi som presanger til jul! Oppskriften er litt som brente mandler, men med mer smak, slik som kanel, og flere sorter nøtter. Du kan fint bruke andre typer nøtter her, f.eks. valnøtter og pecannøtter. Gresskarkjerner passer også godt inn i miksen. Én oppskrift gir ca. 1 stort glass med julekrydra nøtter. Lyst til å prøve annet julesnop du kan knaske på mens du pynter til jul? Se oppskriften på serinakaker og peppernøtter!
Sett på ovnen
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
Bland ingredienser i en bolle
Rør sammen sukker, margarin, muskat, nellik, kanel og salt i en bolle. Rør inn nøttene.
Stek nøttene
Fordel alt utover stekebrettet og sett dem i ovnen. Stekes i 7-10 minutter, avhengig av ovnen din. Pass på at det ikke brenner seg.
Brekk nøttene fra hverandre
Ta brettet ut av stekeovnen og la det stå i noen minutter. Brekk deretter nøttene fra hverandre med en gaffel eller to. Avkjøl.
De julekrydra nøttene er klar til å nytes
Da er det bare å servere nøttene i en fin skål på bordet, eller pakke dem inn som flotte, hjemmelagde julegaver. Oppbevares i lukket glass i romtemperatur.