Vegansk julepostei
Vegansk postei med smak av jul! Smaken og konsistensen er faktisk ikke så langt unna vanlig leverpostei. Hovedbasen består av mandler, kidneybønner og tofu, som videre er krydret med julekrydre og andre smakstilsetninger. Juleposteien er ett veldig lett pålegg og er spesielt rik på vitamin E og kalsium. Den passer også supert til julebrunsjen! Du kan selfølgelig spise juleposteien som en grønnsakspostei utenom jula. Oppskriften gir ½ brødform.
Skriv ut facebook |
pinterestAntall porsjoner 1
INGREDIENSER
- 1 dl skåldede mandler har du bare mandler med skall, kan du bløtlegge de i ca. 3 timer (eller til skallet lett går av)
- Stekeolje raps- eller olivenolje
- 1 stk gul løk finhakket
- 2 stk hvitløksfedd finhakket
- 2 ss tamari
- 250 g fast tofu naturell
- 1 boks kidneybønner
- 1 ts agaragar kan sløyfes
- ½ dl vann kokt
Krydder
- 2 ss næringsgjær
- ½ ts koriander
- 1 ts paprikapulver
- ½ ts muskat
- 1 ts ingefær
- ½ ts allehånde
- 1 ts agave
- 1 ts dijonsennep
- Pepper smak til
FREMGANGSMÅTE
- Bruk skåldede mandler eller bløtlegg dem førstHar du bare mandler med skall, kan du bløtlegge dem i ca. 3 timer i forkant. Skallet skal lett gå av. Ta av skallet på mandlene ved å bruke fingrene.
- Fres løkenStek hakket løk og hvitløk i en stekepanne med litt olje til den er gyllen. Tilsett tamari og bland godt.
- Forvarm ovnenSett ovnen på 180 ℃.
- Kjør ingrediensene i en foodprosessorHa mandler, løkblandingen, tofu, kidneybønner og alle krydrene i en foodprosessor. Kjør til posteien er jevn.
- Kok opp vann Kok opp vann. Bland i agaragar. (Agaragar kan sløyfes, men den gjør posteien fastere). Bland godt. Ha denne blandingen i foodprosessoren sammen med resten av posteien og kjør i et par sekunder.
- Ha posteien i en brødformHa posteien over i en brødform tildekket bakepapir. Posteien vil fylle ca. halve formen. Stek på 180 ℃ i 50 minutter. Avkjøl før du skjærer i den. Posteien oppbevares i kjøleskap.
- Server juleposteien på godt grovtbrødSkal posteien være en del av et julebord, kan du snu den opp ned etter steking, da den ser litt finere på andre siden. Server på skikkelig godt grovbrød, sammen med f.eks. syltet rødbeter, agurk, eller litt kald rødkål fra julemiddagen!