Gå til hovedinnhold

Vegansk julepostei

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Vegansk postei med smak av jul! Smaken og konsistensen er faktisk ikke så langt unna vanlig leverpostei. Hovedbasen består av mandler, kidneybønner og tofu, som videre er krydret med julekrydre og andre smakstilsetninger. Juleposteien er ett veldig lett pålegg og er spesielt rik på vitamin E og kalsium. Den passer også supert til julebrunsjen! Du kan selfølgelig spise juleposteien som en grønnsakspostei utenom jula. Oppskriften gir ½ brødform.

Total tid: 1 t 10 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
vegansk leverpostei pyntet med rødbeter og fersk oregano.
Julepostei er en slags grønnsakspostei, men innholder en krydderblanding og nøtter for skikkelig julestemning!

FREMGANGSMÅTE

  1. Bruk skåldede mandler eller bløtlegg dem først
    Har du bare mandler med skall, kan du bløtlegge dem i ca. 3 timer i forkant. Skallet skal lett gå av. Ta av skallet på mandlene ved å bruke fingrene.

  2. Fres løken
    Stek hakket løk og hvitløk i en stekepanne med litt olje til den er gyllen. Tilsett tamari og bland godt.

  3. Forvarm ovnen
    Sett ovnen på 180 °C.

  4. Kjør ingrediensene i en foodprosessor
    Ha mandler, løkblandingen, tofu, kidneybønner og alle krydrene i en foodprosessor. Kjør til posteien er jevn.

  5. Kok opp vann
    Kok opp vann. Bland i agaragar. (Agaragar kan sløyfes, men den gjør posteien fastere). Bland godt. Ha denne blandingen i foodprosessoren sammen med resten av posteien og kjør i et par sekunder.

  6. Ha posteien i en brødform
    Ha posteien over i en brødform tildekket bakepapir. Posteien vil fylle ca. halve formen. Stek på 180 °C i 50 minutter. Avkjøl før du skjærer i den. Posteien oppbevares i kjøleskap.

  7. Server juleposteien på godt grovtbrød
    Skal posteien være en del av et julebord, kan du snu den opp ned etter steking, da den ser litt finere på andre siden. Server på skikkelig godt grovbrød, sammen med f.eks. syltet rødbeter, agurk, eller litt kald rødkål fra julemiddagen!