Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
En herlig enkel wok med tofu og smaker som er vanlige i Beijing og områdene rundt. Kanskje du allerede har smakt en variant på din lokale kinarestaurant i byen? Dette er ihvertfall kinesisk matlaging på sitt mest gjenkjennelige! I denne vegetariske wok-oppskriften bruker du tofu som du vender i maisstivelse for å få den gyllen og sprø. Deretter kombineres dette med friske grønnsaker og nudler. Lag gjerne egen hoisinsaus fra bunnen av, eller bruk en ferdigkjøpt fra den asiatiske hyllen på matbutikken. Oppskriften på tofuwok med brokkoli er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Lyst til å prøve flere vegetariske woker? Sjekk ut denne oppskriften på tofuwok med peanøttsaus!
Forbered tofu
I en bolle, bland maisstivelse, femkrydder, salt og pepper. Vend tofubitene i blandingen til de er godt dekket. Fritér eller stek tofuen i en panne til den er gyllen og sprø. Legg den på kjøkkenpapir for at overflødig olje skal renne av.
Blansjer brokkolien
Kok opp vann og ha i brokkolien i noen sekunder. Hell av vannet og sett til side.
Stek grønnsakene
Varm sesamolje i en wok. Tilsett hvitløk- og ingefærpasta og stek i 30 sekunder. Ha i den blansjerte brokkolien og paprikaen, og stek i 1 minutt.
Tilsett tofu og saus
Ha i den sprøstekte tofuen og vannkastanjene. Stek i 10–15 sekunder før du tilsetter hoisinsaus og rører godt.
Servering
Ta woken av varmen og fordel i serveringsboller sammen med de kokte nudlene. Topp med skivet chili, vårløk og ristede sesamfrø.