Gå til hovedinnhold

Wok med tofu og peanøttsaus

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Har du lyst på noe sunt, godt og mettende, men har lite tid til å lage mat? Da er grønnsakswok med tofu en superenkel asiatisk rett med mye smak! Tofu og grønnsaker wokes raskt i en panne, og tilsettes en enkel peanøttsaus med kun fire ingredienser. Med et variert og fargerik innhold av grønnsaker, samt tofu, nøtter og korn som gode proteinkilder, er dette en sunn middag som metter godt. I oppskriften har vi brukt fullkornsnudler, men du kan selvfølgelig velge den nudeltypen du liker best. Og det beste av alt - grønnsakswoken tar kun 30 minutter å lage!

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En skål med nudler, woket med brokkoli, paprika og tofu.
Grønnsakswok med tofu og peanøttsaus er en velsmakende og enkel hverdagsmiddag!

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok nudler
    Kok nudler som anvist på pakken.

  2. Rist cashewnøtter i en tørr stekepanne
    Rist cashewnøttene lett i en tørr stekepanne til de er lysebrune. Grovhakk dem slik at de kan brukes som topping.

  3. Preparer tofu og grønnsaker
    Tørk av overflødig vann av tofuen og skjær den i passe store terninger. Skjær brokkoli, gulrot og paprika i biter eller skiver i den størrelsen du foretrekker. Hakk evt. hvitløk, chili og ingefær til peanøttsausen.

  4. Finn frem en wok eller stor stekepanne
    Finn frem en wok eller stor stekepanne og ha i litt vann (eventuelt stek i tørr stekepanne) - olje er ikke nødvendig. Ha i brokkoli, gulrot, paprika og tofuen. Stek til grønnsakene er noenlunde møre (men de skal ha god tyggemotstand) og tofuen har fått en lysebrun skorpe.

  5. Lag peanøttsaus i en skål
    Rør sammen alle ingrediensene til peanøttsausen. Bruk eventuelt litt vann for å tynne ut sausen. Skru ned varmen på woken og hell deretter over sausen - bland den inn raskt, da den fort setter seg i bunnen av stekepannen. Bland til slutt inn nudlene i woken.

  6. Klar til servering
    Legg tofuwoken i en skål og topp med de grovhakkede cashewnøttene. Tofuwoken med peanøttsaus er klar til servering!

Tips!

  • Peanøttsmør kan byttes ut med mandelsmør.
  • Mengdeforholdet av grønnsaker er ikke viktig og er bare brukt til å beregne næringen i retten. Bruk så mange grønnsaker du vil!