Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Søt, tykk og utrolig smaksrik. Hoisinsaus brukes flittig i det kinesiske kjøkken, særlig i Beijing-området, og med god grunn: den er rett og slett nydelig! Hoisin kommer fra ordet "sjømat" på kantonesisk, men denne sausen er helt naturlig vegansk. Prøv den som dipsaus til vårruller, marinade til tofu eller bruk som den smakstilsetning i wok og gryteretter. Oppskrift på hoisinsaus er fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten. Lyst til å lage andre asiatiske sauser? Se oppskrift på thai dipsaus og vietnamesisk dipsaus! 1 porsjon gir ca. 3.5 dl hoisinsaus.
Lag sausen i en kjele
Ha alle ingrediensene (unntatt peanøttene) i en kjele og kok opp. Reduser deretter varmen og la sausen småkoke i 5 minutter slik at smakene får tid til å trekke godt inn i væsken.
Miksing og siling
Ta kjelen av varmen og fjern sitrongresset. Kjør blandingen i en blender til den er helt jevn. Sil deretter sausen gjennom en fin sil for å fjerne eventuelle grove biter, og hell den tilbake i kjelen.
Tilsett peanøtter
Varm opp sausen igjen og tilsett de finmalte peanøttene. Bring sausen til kraftig koking, og hell deretter maisenna-blandingen sakte i mens du rører kontinuerlig. Tilsett akkurat nok til å gi sausen en lett tykkelse.
Avkjøling og oppbevaring
La sausen avkjøles helt før du heller den på en ren, lufttett beholder. Oppbevar sausen i kjøleskapet, hvor den vil holde seg frisk i omtrent 2 uker.