Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Skjær tofu
Tofuen skal marineres over natten. Begynn å skjære tofuen i ca. 1 cm tykke skiver og legg skivene i et litt dypt fat.
Lag marinade
Bland sammen kokene vann, dill, rosmarin, timian, finhakket hvitløk og oljen. Hell marinaden over tofuskivene. Dekk til, og la tofuen stå i kjøleskapet over natten.
Sett på ovnen
Sett på stekeovnen på 150 °C etter tofuen har fått godgjort seg over natten. Finn fram et stekebrett.
Stek tofuskivene i ovnen
Legg tofuskivene på stekebrettet, og stek ved 150 °C i 1 time. Snu tofuen etter 30 minutter.
Stek tofuskivene i stekepanne
Når tofuen har vært inne i ovnen i 1 time, kan du ta dem ut og vente til resten av måltidet blir klart. Det gjør ingenting om de blir kalde. Like før servering varmer du litt olje i en stekepanne, og bruner tofu-skivene raskt på hver side.
Server tofusteken med deilig juletilbehør
Dryss litt salt og pepper på tofustekene. Dander de med fersk rosmarin! Passer perfekt med frisk tranebærsaus, rødbetesalat, rosmarinpoteter og ovnsstekt gresskar for et skikkelig festmåltid.