Gå til hovedinnhold

Rødbetesalat med appelsin og valnøtter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Lyst til å servere en festlig salat som siderett til middagen? Da er rødbetesalat med appelsin og valnøtter en skikkelig fryd for øyet! Den dype rødfiolette fargen i rødbeten er en god kontrast med de saftige bitene av oransje appelsin og grønn ruccola. Men du kan også legge til annet grønt som spinat, grønnkål eller crispysalat. Og på toppen? Knasende biter av valnøtter! Like perfekt til årets julebord som en lett salat til mellommåltidet. Rødbetesalaten serveres kald, så du kan godt steke rødbetene i forveien og la de ligge i kjøleskapet over natten. Vil du sette sammen en julemeny? Rødbetesalaten passer godt sammen med tofu-stekrosmarinpoteter og tranebærsaus.

Total tid: 1 t
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En fargesterk rødbetesalat med appelsin, ruccula og knuste valnøtter på en hvit tallerken.
En frisk og lett salat med rødbeter passer utmerket som en rask lunsj, eller som siderett til et større måltid.

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Forvarm ovnen på 200 °C. Gjør klart et stekebrett dekket med bakepapir eller aluminiumsfolie.

  2. Skjær rødbeter
    Skrell rødbetene og skjær de i tykke skiver. Pensle de med litt olje og strø over litt salt. Legg de utover det dekkede stekebrettet.

  3. Stek rødbetskivene
    Stek rødbetskivene i 30-40 minutter, til de er møre. La de kjøle seg ned.

  4. Ta frem et serveringsfat
    Legg ruccolaen på et serveringsfat og legg rødbeteskivene pent over. Skjær appelsinen i skiver, og legg de over rødbetene. Strø over hakkede valnøtter.

  5. Klar til servering
    Den friske og lette rødbetesalaten kan godt spises alene, eller som tilbehør til nøttestek, burgere, vegisterkaker og mer.