Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Lyst til å servere en festlig salat som siderett til middagen? Da er rødbetesalat med appelsin og valnøtter en skikkelig fryd for øyet! Den dype rødfiolette fargen i rødbeten er en god kontrast med de saftige bitene av oransje appelsin og grønn ruccola. Men du kan også legge til annet grønt som spinat, grønnkål eller crispysalat. Og på toppen? Knasende biter av valnøtter! Like perfekt til årets julebord som en lett salat til mellommåltidet. Rødbetesalaten serveres kald, så du kan godt steke rødbetene i forveien og la de ligge i kjøleskapet over natten. Vil du sette sammen en julemeny? Rødbetesalaten passer godt sammen med tofu-stek, rosmarinpoteter og tranebærsaus.
Sett på ovnen
Forvarm ovnen på 200 °C. Gjør klart et stekebrett dekket med bakepapir eller aluminiumsfolie.
Skjær rødbeter
Skrell rødbetene og skjær de i tykke skiver. Pensle de med litt olje og strø over litt salt. Legg de utover det dekkede stekebrettet.
Stek rødbetskivene
Stek rødbetskivene i 30-40 minutter, til de er møre. La de kjøle seg ned.
Ta frem et serveringsfat
Legg ruccolaen på et serveringsfat og legg rødbeteskivene pent over. Skjær appelsinen i skiver, og legg de over rødbetene. Strø over hakkede valnøtter.
Klar til servering
Den friske og lette rødbetesalaten kan godt spises alene, eller som tilbehør til nøttestek, burgere, vegisterkaker og mer.