Gå til hovedinnhold

Rosmarin-poteter

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Gylne, sprø rosmarinpoteter kan nytes til både hverdags og fest! De ovnsbakte potetene får en herlig sprø overflate og en myk og mør innside. Med et hint av rosmarin og hvitløk som kommer duftende ut med dampen, passer dette tilbehøret like godt ved siden av burgere som til nøttesteker! Dryss godt med salt og pepper for et enkel og velsmakende tilbehør. Vil du sette sammen en hel julemeny? Prøv rosmarinpotetene ved siden av en tofu-stek, ovnsstekt gresskar, tranebærsaus og rødbetesalat med ruccola, appelsin og valnøtter!

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En tallerken med små, ovnsbakte poteter. Dandert med rosmarinkvister på en grønn duk.
Sprø rosmarinpoteter er en storfavoritt på julebordet.

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovn
    Sett stekeovnen på 200 °C. Finn frem en ildfast form.

  2. Del poteter
    Del potene i to med skallet på.

  3. Stek potetene i ovnen
    Legg potetene i et ildfast form. Legg til hele hvitløksfedd med skall og lange kvister med fersk rosmarin. Drypp godt med olje på toppen og et par gode dryss salt og pepper.

  4. Server med ønsket tilbehør og hovedrett
    Lag en skikkelig julemeny og server de varme potetene med en tofu-ribbe og tranebærsaus!