Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Bland sammen marinade
Bland soyasaus, røykaroma/liquid smoke, hvitløkspulver, løkpulver, nykvernet pepper og lønnesirup i en skål eller kopp. Legg til side.
Press ut vannet fra tofu-blokken
Press vannet ut av tofuen. Bruk gjerne en presse om du har det. Du kan også tørke eller klemme den godt i et håndkle.
Skjær tofublokken
Bruker du tofublokker på 450-500 gram, deler du den på langs så du får 2 blokker. Er en blokk under 250 gram, kan du bruke den hel. Skjær rutemønster på den ene flatsiden, ca. halvveis gjennom.
Legg tofublokken en ildfast form
Legg tofuen med rutemønsteret ned i en ildfast form og hell over marinaden. Pass på at all tofuen får marinade over seg på alle sider og la den stå i minst en halvtime, men gjerne lenger. F.eks over natten (kjølig). Vend på den et par ganger underveis.
Sett på ovnen
Sett ovnen på 200 °C. Når du skal steke tofuen, snu den med rutemønsteret opp og sett formen i ovnen. Samle gjerne opp litt marinade i formen og hell over tofuen igjen rett før steking. Stek den i ca. 45-50 minutter.
Lag glaze
Smelt smøret og ha soyasaus, sennep, brunt sukker, løkpulver og hvitløk. Har du ikke hvitløksfedd kan du bruke hvitløkspulver. Bland godt.
Hell glazen over tofuen og stek videre
Hell glazen over tofuen og stek videre i 15-20 minutter - litt avhengig av ovnen din. Den skal se ut som på bildet med mørk-gyllen, topp.
Server med tradisjonelt tilbehør
Server den veganske ribben med tradisjonelt tilbehør, og husk at rester er digg i sandwicher, burgere eller wraps!