Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Kle to stekebrett med bakepapir.
Bland ingredienser i en stor bolle
Skjær romtemperert margarin i terninger, og ha over i en bolle sammen med mel, bakepulver og vaniljesukker. Bruk fingrene til å smuldre det hele opp.
Rør inn sukker og soyayoghurt
Rør deretter inn sukker og soyayoghurt, og arbeid deigen raskt sammen. Blir den for klissete kan du spe med litt hvetemel og sukker.
Trill kuler av deigen
Del deigen i to. Trill hver ut til en lang pølse. Skjær hver i ca. 20 like store biter om du lager én porsjon. Trill kuler av disse, og fordel utover stekeplatene. Husk at de vokser i ovnen, så ha god avstand mellom dem. Bruk en gaffel til å trykke hver kule ned.
Pensle serinakakene og pynt
Bland sammen vann og potetmel, og pensle blandingen over kakene. Hakk opp mandler, og legg litt mandelbiter og litt perlesukker over hver kake.
Stek til de blir gylne
Stek kakene midt i ovnen i ca 10 -12 minutter til de er fine og gylne. Avkjøl på rist.
Server de nystekte serinakakene
Da er det bare å servere de nystekte serinakakene uten egg, gjerne med en kopp kaffe! Oppbevar kakene i en tett boks.