Gå til hovedinnhold

Fluffy pannekaker stablet oppå hverandre med ferske jordbær imellom
Disse proteinrike pannekakene passer like godt til frokost, som en matbit etter trening.

Proteinpannekaker uten proteinpulver

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt
Veganske proteinpannekaker, med hele 31 g per porsjon! De er også helt uten proteinpulver eller egg. Pannekakene er supre etter trening, for å fylle på med karbohydrater og proteiner som bygger opp musklene. For et høyt proteininnhold brukes kikertmel og grovt speltmel, samt peanøttsmør og soyamelk. Server med ønsket topping, f.eks. friske bær og sjokoladesaus! Oppskriften gir 5 små til mellomstore lapper.

Total tid: 20 min

Skriv ut facebook | pinterest
Antall porsjoner 1

INGREDIENSER 

  • 1 dl grovt speltmel eller hvetemel
  • 1 dl kikertmel
  • ½ ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 krm kanel
  • 1 stk banan most med gaffel
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1.5 dl soyamelk

FREMGANGSMÅTE

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle
    Bland grovt speltmel (hvetemel), kikertmel, bakepulver, salt og kanel i en bolle.
  2. Tilsett de våte ingrediensene
    Tilsett banan, peanøttsmør og soyamelk. Bruk en visp til å blande røren.
  3. Stek proteinpannekakene på middels varme
    Stek proteinpannekakene på middels varme til de er lysebrune på begge sider. Olje er ikke nødvendig, men en god stekepanne!
  4. Server med ønsket topping
    Spis de proteinrike pannekakene med ønsket topping, f.eks. plantebasert kvarg og lønnesirup.

Tips!

  • Pannekakene er kjempegode til frokost med jordbær, banan og litt søtning. Du kan også servere de med plantebasert kvarg og bær.
  • Serverer du proteinpannekakene med peanøttsmør på, kan du fint sløyfe det fra pannekakerøren.
  • Blend kakaopulver, dadler og vann til ønsket konsistens og lag din egen sjokoladesaus til pannekakene!
  • Chiasyltetøy og hjemmelaget nugatti som du finner oppskrift på på Veggisnytt passer også ypperlig som pålegg.