Gå til hovedinnhold

Chiasyltetøy

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Syltetøy med chiafrø kan brukes på brødskiva, topping på havregrøt, i bakst eller den kan spises som en enkel frukt- og bærkompott! Chiafrø er bittesmå, men veldig næringsrike frø. De er stappfulle på blant annet kostfiber, protein, sunne fettsyrer og kalsium. Når de blandes med væske, absorberer de den og danner en tykk pudding som holder seg på brødskiva. Chiafrø kan på denne måten brukes til å lage syltetøy, ved at det hjelper bærene å tykne - helt uten andre tykningsmidler som pektin, syltepulver eller gelatin. Prøv dette hjemmelagde syltetøyet for et søtt innslag i frokosten. En oppskrift gir ca. 1 glass med chiasyltetøy.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Chiasyltetøy i en glasskrukke.
Dette hjemmelagde syltetøyet med chiafrø lager du enkelt med få ingredienser.

FREMGANGSMÅTE

  1. Tin bærene i en gryte
    Ha vannet i en gryte og sett på lav varme. Ha bærene i gryten og la den stå på lav varme i 5-10 minutter, rør jevnlig.

  2. Tilsett chiafrø i gryten
    Når bærene er myke og avgitt en del væske kan du tilsette chiafrø. Rør godt til chiafrøene har fordelt seg jevnt. Ta deretter gryten av platen.

  3. Legg syltetøyet over i et glass
    Ha syltetøyet over i et glass eller en bolle, og la det stå i minst 15 minutter slik at det får tykne.

  4. Server chiasyltetøyet
    Smør syltetøyet på brødskiva eller topp havregrøten din med det til frokost. Du kan også spise syltetøyet som en enkel frukt- og bærkompott!

Tips!

  • Tilsett litt agave eller kokossukker om du vil ha et søtere syltetøy.