Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Rist hasselnøttene i en stekepanne
Rist hasselnøttene i en stekepanne til de er gyllenbrune. Du kan også steke de i en langpanne på 200 °C i litt under 10 minutter i stekeovnen. Dette er for at fettet lettere skal slippes ut av nøttene. Se til at de ikke blir brent!
Kjør nøttene i en foodprosessor
Ha hasselnøttene i en foodprosessor og kjør i 10-15 minutter til den grove massen glinser. Når dette skjer, betyr det at fettet slippes ut av hasselnøttene, som dermed blir hasselnøttsmør. Hasselnøttene vil legge seg opp etter kantene på food processoren, og du må stoppe maskinen og skrape det ned en del ganger. Dette tar tid avhengig av maskinen du bruker, så vær tålmodig! Resultatet skal være et glatt og mykt hasselnøttsmør med samme konsistens som peanøttsmør.
Tilsett resten av ingrediensene
Tilsett dadler, kakaopulver og en klype salt og blend videre. Pålegget vil da få en tykkere konsistens.
Tilpass nugattien til ønsket konsistens
Tilsett vann, gradvis, til ønsket konsistens. Kjør et par minutter til du har et kremet og smøremykt pålegg. Vær oppmerksom på at pålegget tykner ytterligere i kjøleskapet.