Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Forbered bønnene
Sil av mungbønnene etter bløtlegging.
Bland sammen dosa-røren
Ha mungbønnene i en foodprosessor sammen med gurkemeie, spisskummen, chili, salt og næringsgjær. Kjør til en jevn og tykk røre. Om nødvendig kan du tilsette litt vann for å justere konsistensen – den skal være tykk, men smørbar.
Forbered stekepannen
Varm opp en stor non-stick stekepanne med en skvett olje til den begynner å ryke lett. Dryss litt vann i pannen og la det fordampe. Ta en halv løk og gni den over bunnen av pannen.
Stek dosaene
Øs en liten øse røre i pannen og fordel den i sirkelbevegelser til et tynt lag dekker bunnen. Stek til undersiden er gyllen og fast, og snu forsiktig for å steke andre siden. Mellom hver dosa, dypp løken i litt olje og gni over pannen for å unngå at de setter seg fast.
Forbered potetmasalaen
Varm litt olje i en kjele. Ha i sennepsfrø, bukkehornkløver, spisskummen og karri-blader, og fres i ca. ett minutt til de frigir aroma.
Tilsett poteter
Tilsett poteter, gurkemeie og korianderpulver. La det surre i noen minutter på middels lav varme.
Tilsett tomatene og krydderet
Ha i tomater, garam masala, chiliflak og mesteparten av vannet. La det koke til potetene er møre, og tilsett mer vann ved behov. Masalaen skal være fyldig og ikke for rennende.
Fullfør og server
Når potetene er ferdige, ta gryten av varmen og rør inn frisk koriander. Server dosaene sammen med potetmasalaen ved siden av, eller legg en skje masala i midten av dosaen og rull den sammen.