Gå til hovedinnhold

Pepperkakekuler

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Liker du pepperkakedeigen mye bedre enn selve pepperkakene? Da er du ikke alene. Disse pepperkakekulene smaker som pepperkakedeig - seige og kjempegode! De veganske daddelkulene er naturlig glutenfrie og inneholder ikke melk. Gi dem bort til en pepperkake-elsker i julegave, eller server dem som snacks på julebord eller andre festligheter. Server gjerne med annet julegodt som myke pepperkaker og pistasjekuber! 1 porsjon gir ca. 12 kuler.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En liten pepperkakekule rullet i hakkede nøtter som ligger i en mini-muffinsform.
Elsker du smaken av pepperkakedeig? Da må du prøve disse pepperkakekulene med dadler!

FREMGANGSMÅTE

  1. Mal mandlene i en blender
    Mal mandlene i en blender, foodprosessor eller kjøkkenmaskin. Hell de malte mandlene i en stor bakebolle.

  2. Tilsett krydder i bakebollen
    Tilsett salt, kanel, ingefær og nellik, og rør det sammen.

  3. Mos dadlene
    Bruk en gaffel, og mos dadlene til du får en paste. Bland dadel-pasten, kokosoljen/margain og sirup inn i de tørre ingrediensene.

  4. Bland sammen til en sticky deig
    Det enkleste er å bruke fingrene. Du skal ende opp med en sticky deig, som er lett å rulle. Hvis deigen er tørr, tilsetter du bare litt mer sirup.

  5. Rull små kuler
    Rull ut ca. 12 kuler om du lager én porsjon. Du kan også rulle de i ekstra nøtter, kokos eller kakao om du ønsker det. Oppbevares kjølig.