Gå til hovedinnhold

Pistasjekuber

OPPSKRIFTEN LAGET AV Marie Vogt

Vegansk konfekt er perfekt til kaffen eller når du har lyst på noe godt. Disse myke pistasjekubene er trukket med mørk sjokolade. De krever kun 3 ingredienser og er utrolig enkle å lage! Om du ikke har pistasjenøtter tilgjengelig, kan du også bruke mandler, hasselnøtter, cashewnøtter eller andre nøtter. Nytes alene, eller server på et fat sammen med eksklusiv marsipan, veganske kokosmakroner, og andre søtsaker! Oppskriften gir ca. 16 biter.

Total tid: 4 t 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
pistasjekuber med sjokoladetrekk og hakkede pistasjnøtter
Pistasjekuber er kjempegod til kaffen, eller som godteri på lørdagskvelden!

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag deigen i en foodprosessor
    Kjør pistasjenøtter og dadler i en foodprosessor til en jevn deig

  2. Form deigen og frys
    Form deigen til et tjukt rektangel og sett i fryseren i minst 4 timer.

  3. Skjær den fryste deigen i små kuber
    Skjær rektangelet i 16 små kuber.

  4. Dypp kubene i smeltet sjokolade
    Smelt sjokolade på lav varme i en gryte og dypp kubene i sjokoladen med to gafler. Skrap bunnen av pistasjekubene på kanten av gryten slik at overflødig sjokolade ikke renner ut på sidene. Legg kubene på et bakepapir.

  5. Avkjøl i fryser og nyt
    Avkjøl i fryser i minst 10 min. Perfekt som en søt konfekt til kaffen. Oppbevares i kjøleskap.