Gå til hovedinnhold

Peanøtt- og sjokoladekopper

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Kombinasjonen av peanøtter og sjokolade er som skapt for hverandre. Og det er kanskje derfor det er så mange sjokolader som har akkurat disse ingrediensene? Denne oppskriften på peanøtt-og sjokoladekopper er inspirert av den amerikanske klassikeren Reese's Peanut Butter Cups. En sjokolade fylt med mykt peanøttfyll og et hint av havsalt! Server gjerne som lørdagsgodteri med hjemmelaget Bounty. Én oppskrift på disse veganske konfektbitene, gir ca. 12 små peanøtt- og sjokoladekopper. Oppbevares i kjøleskap.

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
veganske sjokoladekopper med peanøttfyll, delt i to.
Søte sjokoladekopper og deilig peanøttfyll med et hint av havsalt.

FREMGANGSMÅTE

  1. Gjør klar mini-formene
    Legg de små muffinsformene på et muffinsbrett eller vanlig stekebrett.

  2. Smelt sjokoladen
    Smelt sjokoladen i en kjele over svak varme, eller i vannbad.

  3. Hell sjokoladen i formene
    Hell ca. 1 spiseskje med smeltet sjokolade i hver muffinsform. Vend på formen slik at sjokoladen fordeles utover bunnen og ca. 1 cm oppover kanten. Husk at det skal være sjokolade igjen til å dekke sjokoladeskallene senere.

  4. Avkjøl sjokoladeskallene i kjøleskapet
    Sett muffinsbrettet inn i kjøleskapet og la sjokoladen bli stiv. Dette tar bare et par minutter. I mellomtiden gjør du klar peanøttfyllet.

  5. Bland peanøttfyll i en bolle
    Bland peanøttsmør, melis og vanilje en en bolle. Smak til med litt ekstra salt hvis det trengs.

  6. Fordel peanøttfyllet i sjokoladeskallene
    Press ned peanøttfyll med en skje eller med fingrene. Hell over resten av sjokoladen, og gjør overflaten jevn med en skje.

  7. Oppbevar peanøttkoppene kjøleskapet
    Ha peanøtt- og sjokoladekoppene når de venter på å bli spist, da de smelter fort i romtemperatur!