Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Pakora er en knasende, sprø rett fra det indiske kjøkken. I denne oppskriften lager du pakora ved å frityrsteke en røre av bl.a vårløk og kikertmel i en vegetabilsk olje. Andre grønnsaker du kan bruke er blomkål, aubergine, tomat, potet og spinat - så du kan variere grønnsakene som du vil! Pakora blir ofte servert som et slags mellommåltid sammen med tradisjonell indisk te, men kan også serveres som en forrett til en daal, snacks eller som tilbehør til et større måltid. En oppskrift gir ca. 2-4 porsjoner.
Hakk vårløk
Hakk all vårløken i små ringer.
Bland vårløk og krydder
Ha vårløken i en bolle sammen med revet ingefær, gurkemeie, garam masala, koriander og salt. Bland godt sammen og la stå i 15-20 minutter.
Rør inn mel og vann
Rør inn melet sammen med alt vannet i bollen med vårløk. Du skal få en tykk og jevn konsistens, som en deig. Tilsett mer vann om nødvendig for å få rørt ut alt melet.
Varm opp olje til fritering
Varm opp olje i en liten kjele. Du må ha minst 1-2 cm med olje.
Friter til pakoraen
Bruk en spiseskje til å forme en liten ball. Legg den rask ned i oljen og friter ca. 1 minutt på hver side til den får en gyllen farge. Ta bitene så opp av oljen og la de renne av seg på tørkepapir.