Gå til hovedinnhold

Pakora med vårløk

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ingrid Helene Jurs

Pakora er en knasende, sprø rett fra det indiske kjøkken. I denne oppskriften lager du pakora ved å frityrsteke en røre av bl.a vårløk og kikertmel i en vegetabilsk olje. Andre grønnsaker du kan bruke er blomkål, aubergine, tomat, potet og spinat - så du kan variere grønnsakene som du vil! Pakora blir ofte servert som et slags mellommåltid sammen med tradisjonell indisk te, men kan også serveres som en forrett til en daal, snacks eller som tilbehør til et større måltid. En oppskrift gir ca. 2-4 porsjoner.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En stråkurv med crispy, friterte baller av hakket vårløk.
Fritert vårløk-pakora knasende gode biter med deilig krydder!

FREMGANGSMÅTE

  1. Hakk vårløk
    Hakk all vårløken i små ringer.

  2. Bland vårløk og krydder
    Ha vårløken i en bolle sammen med revet ingefær, gurkemeie, garam masala, koriander og salt. Bland godt sammen og la stå i 15-20 minutter.

  3. Rør inn mel og vann
    Rør inn melet sammen med alt vannet i bollen med vårløk. Du skal få en tykk og jevn konsistens, som en deig. Tilsett mer vann om nødvendig for å få rørt ut alt melet.

  4. Varm opp olje til fritering
    Varm opp olje i en liten kjele. Du må ha minst 1-2 cm med olje.

  5. Friter til pakoraen
    Bruk en spiseskje til å forme en liten ball. Legg den rask ned i oljen og friter ca. 1 minutt på hver side til den får en gyllen farge. Ta bitene så opp av oljen og la de renne av seg på tørkepapir.