Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Denne vegetariske linsegryten, kalles daal og kommer fra det indiske kjøkken. I denne gryten bruker du enten Puylinser eller Belugalinser, som kan bløtlegges i forkant for en kortere koketid. Kokosmelken gir gryten en god og kremet konsistens, spesielt om gryten får koke ekstra lenge. Linsegryten er god og mettende, for ikke å glemme at den inneholder en bra dose vitaminer og mineraler. Den er spesielt rik på B-vitaminer, jern, selen (en porsjon dekker faktisk hele dagsbehovet), magnesium og kobber! Gryten kan fint fryses i porsjonspakker, for deretter å tines og varmes opp. Linsegryten inneholder også en god mengde proteiner, med litt over 20 g per porsjon! Serveres med ris eller quinoa, gjerne også med papadums, mangochutney, plantebasert crème fraîche og koriander.
Bløtlegg linsene (valgfritt)
Om du vil, kan du bløtlegge linsene dagen i forveien. Dermed tar de kortere tid å koke.
Hakk løk
Finhakk hvitløk og rød eller gul løk
Stek løk i en stor gryte
Stek løk gyllenbrunt på medium varme i en stor gryte. Olje er ikke nødvendig, bruk evt. litt vann.
Tilsett resten av ingrediensene i gryten
Tilsett kokosmelk, hakkede tomater, linser, gurkemeie, garam masala, buljongpulver og chilipulver. La gryten småkoke i minst en time, gjerne lenger. Sjekk at linsene er myke.
Klar til servering
Smak til med ekstra krydder om nødvendig. Server med ønsket tilbehør, som f.eks. ris, koriander og plantebasert rømme.