Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Gazpacho er en spansk, kald tomatsuppe proppfull av deilige friske grønnsaker. Det er mange måter å lage retten på, men i denne gazpacho-oppskriften bruker vi en kjøkkenmaskin. Suppen skal avkjøles før servering, gjerne flere timer i kjøleskap og med isvann. Nytes på varme solskinnsdager som en forfriskende suppe eller drink. Retten er fra Andalucía i Spania, og originalt bruker man morter for å mose grønnsakene! Trenger du andre retter til å kjøle deg ned med? Prøv kalde nudler med knallgrønn saus eller kald ertesuppe med tahini og basilikum!
Hakk alle grønnsakene
Hakk opp løk, finhakk hvitløk. Fjern frø og noe av skinnet til agurken og skjær i biter. Fjern frø og grovskjær paprika. Fjærn skinn og frø fra tomatene.
Bløtlegg brødskivene
Bløtlegg brødet i vann, press så ut vannet.
Lag en puré av brødskivene
Legg det bløtlagte brødet i en kjøkkenmaskin. Ha i løk, hvitløk, olivenolje og salt og bland det til en puré.
Ha i resten av ingrediensene
Tilsett så agurken sammen med paprikaen i kjøkkenmaskinen. Deretter tomatene og eddiken. Har du en liten kjøkkenmaksin, må dette kanskje gjøres i to omganger.
Avkjøl suppen
For at suppen skal bli ordentlig kald, kan du la den være kjøleskapet i 12 timer eller i fryseren i 30 minutter.
Preparer garnityr (valgfritt)
Skjær opp paprika, hakk sjalottløk og finskjær oliven. Legg stekte krutonger og grønnsakene i hver sin lille skål.
Server forfriskende gazpacho
Servér gazpachoen utspedd med isvann (ta ut isbitene) og krydre litt med cayennepepper. Send de små skålene med garnityr rundt.