Gå til hovedinnhold

Kald ertesuppe med tahini og basilikum

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Er dette den raskeste suppeoppskriften som finnes? Kald ertesuppe lages enkelt og superkjapt i en blender. Den kjølige suppen passer også fint om sommeren, når du har lyst til å spise noe friskt og grønt til lunsj. Topp den kalde suppen med ferske basilikumblader eller litt pinjekjerner.

Total tid: 7 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Ertesuppe toppet med pinjekjerner.
En avkjølende ertesuppe passer godt til sommerens solfylte dager.

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok ertene
    Kok ertene i en liten kjele i ca. 3 minutter. Hell av vannet. Skyll ertene i kaldt vann.

  2. Miks ingredienser i blender
    Legg de kokte ertene, hvitløk, basilikum og tahini i en blender. Hell over det kalde vannet. Blend i noen sekunder til du får en helt slett og kremet suppe.

  3. Smak til og server
    Smak til ertesuppen med mer havsalt om det trengs. Server med en gang.