Gå til hovedinnhold

Fried pickles med rødbetemajones

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Fried pickles, eller fritert sylteagurk, er farlig vanedannende panko-panerte sylteagurker! Disse frityrstekes til de er sprø og serveres med en kremet, lett søtlig rødbetemajones. Lag gjerne vegansk majones selv til dippen! Perfekt som snacks eller som tilbehør til våre burgeroppskrifter. Oppskriften på fried pickles med rødbetemajones har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. Dokumentaren utforsker hvordan den globale matindustrien påvirker miljøet og hvordan matvalgene våre kan bidra til å reversere klimaendringer og beskytte planeten.

Total tid: 30 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
Fritert sylteakurkstenger med en fargesterk rødbetemajones. Drysset på med gressløk.
Fried pickes, eller frityrstekt sylteagurk er en skikkelig god snack som ofte er å finne i det sørlige USA. Perfekt som siderett med en fargesterk rødbetemajones! Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Lag paneringen i en bolle
    Bland hvetemel, maismel, cajunkrydder, hvitløkspulver, salt og pepper i en bolle.

  2. Forbered tre skåler
    Ha melblandingen i én skål, soyafløte i en annen og panko-brødsmuler i en tredje.

  3. Panér sylteagurkene
    Dypp sylteagurkene først i melblandingen, deretter i soyafløten, og til slutt i panko-brødsmulene for en jevn panering.

  4. Varm olje og frityrstek
    Varm olje til høy temperatur og frityrstek de panerte sylteagurkene i et par minutter til de er gylne og sprø.

  5. Lag rødbetemajones
    Bland most rødbete med sennep og vegansk majones. Smak til med salt og pepper.

  6. Server fritert sylteagurk med dipp
    Server de sprøstekte sylteagurkene varme med rødbetemajones som dip.