Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Sett på ovnen
Forvarm stekeovnen til 175 °C. Kle et stekebrett med bakepapir.
Kvern linfrø til pulver
Kjør linfrøene til pulver i en kaffekvern. Ha over i en liten skål og rør inn vannet.
Finn fram en stor bolle
Visp margarin og sukker hvitt og jevnt i en stor bolle. Ha i linfrøblandingen og sirup. Visp det godt sammen.
Sikt i de tørre ingrediensene i bollen
Sikt i hvetemel, natron, kanel og vaniljesukker, og vend det hele sammen til en fin deig.
Form deigen
Rull deigen ut til en kort pølse og del den inn i tre like store emner. Trill hvert emne ut til en pølse som har ca. samme lengden som langsiden av bakebrettet.
Legg pølsedeigen på bakepapiret
Legg pølsene utover på brettet med god avstand mellom. Bruk fingrene til å trykke hver pølse ned. De utvides under steking så pass på at det fremdeles er god plass mellom de. Er du i tvil kan du bruke et ekstra stekebrett.
Finhakk mandler
Finhakk mandlene og dryss over de flate pølsene på stekebrettet.
Stek kakene og skjær de i strimler umiddelbart
Stekes i 10 minutter. Ta brettet ut av ovnen og skjær kakene umiddelbart i strimler med bredde på cirka 1.5-2 centimeter. Det er viktig å gjøre dette med en gang da kakene er myke rett etter steking. Avkjøl på brettet/på en rist.
Nyt selv eller gi bort brune pinner i gave
Da det bare å putte småkakene i lufttette bokser eller store glass. Brune pinner oppbevares i romtemperatur.