Mine oppskrifter
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Vil du lagre oppskrifter?
Opprett en konto eller logg inn på siden vår og så kan du rangere en oppskrift.
Ovnsbakt blomkål, eller blomkålbiffer, er kjempeenkelt og fantastisk gode! De krever heller ikke mye tilberedning eller tid. Du kan gjøre så mye ut av de du bare vil, eller ha de som tilbehør til et større måltid. Krydre blomkålbiffene med grillkrydder, eller prøv den ovnsbakte grønnsaken sammen med grønn brokkolipesto eller rød pesto. Blomkålbiff passer like godt til søndagsmiddagen, som til julemiddagen med nøttestek, stekt sopp, poteter, saus og grønnsaker. Et blomkålhode rekker til ca. 2-3 porsjoner.
Sett på stekeovnen
Sett ovnen på 200 °C.
Vask blomkålen
Skyll blomkålen i kaldt vann.
Skjær blomkålen i skiver
Skjær den i tykke skiver på ca. 2 cm. Endene av kålen kommer ikke til å henge sammen som en skive, så de kan du steke ved siden av (dryss på krydder og spis de som "nuggets").
Olje og krydre
Legg bakepapir på et stekebrett. Pensle blomkålskivene godt med olje, legg de på brettet og dryss på salt, og eventuelt andre krydder du liker.
Stek de blir gylne
Stekes i ovnen ved 200 °C i 20-30 minutter. De skal være lett gyllen og møre.
Server som tilbehør
Serveres varme, men de er gode kalde også, f.eks i en salat.