Gå til hovedinnhold

Brokkolipesto

OPPSKRIFTEN LAGET AV Ragnhild Nordrum Besøk nettside

Elsker du smaken av den italienske sausen, pesto? Da bør du prøve hjemmelaget brokkolipesto! Denne veganske pestoen er kjempegod ved siden av grillmat, over pasta eller som fyll til pizza. En oppskrift gir ca. 5 dl brokkolipesto.

Total tid: 25 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En fargesterk, grønn brokkolipesto i en hvit morter.
Saftig, grønn brokkolipesto passer bra til både pasta, pizza og som pålegg på brødskiva!

FREMGANGSMÅTE

  1. Sett på ovnen
    Skru ovnen på 200 °C. Gjør klart et stekebrett med bakepapir.

  2. Del brokkolihodet
    Del brokkolihodet opp i buketter og skjær stilken i skiver. Legg bitene på et stekebrett med bakepapir, og hell over noen spiseskjeer av olivenoljen slik at alle bitene blir dekket.

  3. Stek til brokkoli
    Stek brokkoli til den er mør og litt gylden i kantene (ca. 10-20 minutter). Avkjøl.

  4. Blend brokkoli og resten av ingrediensene
    I en blender eller morter, legger du brokkolien sammen med basilikum, sitron, nøtter, hvitløk og olivenolje. Miks til du får en glatt pesto, og spe på med olivenolje til du får ønsket konsistes. Smak til med havsalt.

  5. Server eller oppbevar i et glass
    Skal du oppbevare pestoen over flere dager, kan du helle det over i et glass. Hell olivenolje over slik at alt er dekket og det ikke kommer luft til, og sett glasset i kjøleskapet.