Gå til hovedinnhold

Bakt pastinakk- og kikertdip

OPPSKRIFTEN LAGET AV Eating For Tomorrow Besøk nettside

Har du smakt dipp på pastinakk og kikerter før? Pastinakk har et høyt innhold av kostfiber og folat, samt vitamin C og kalium. Et ypperlig plantealternativ når rotgrønnsakene er i sesong! Sammen med soltørkede tomater, hvitløk og et hint av frisk timian får du en dip som passer like godt på meze- eller tapasbordet som til helgekosen med nybakte flate lefser. Server gjerne sammen med andre grønnsaksdipper, og topp med spirer eller sprø grønnkålchips for ekstra crunch. På Veggisnytt finner du flere fargerike dipper som byr på spennende smaker, slik som bakt hvitløks- og rømmedipp og grønnkål- og cashew­dipp. Dippoppskriftene har vi fått låne fra kokeboken Eating for Tomorrow, som er en forlengelse av dokumentaren Eating Our Way to Extinction. 1 porsjon gir ca. 400 ml dipp.

Total tid: 45 min
Bytt til matlagingsmodus
Unngå at skjermen går i dvale
En liten skål kremete pastinakkdipp med soltørkede tomater.
En fyldig dipp med sødme fra bakt pastinakk, friskhet fra sitron og et aromatisk løft fra timian og soltørkede tomater – perfekt sammen med varmt brød eller sprø grønnsakschips. Foto: Eating for Tomorrow

FREMGANGSMÅTE

  1. Forvarm ovnen
    Forvarm ovnen til 180 °C.

  2. Bak pastinakk og hvitløk
    Legg hele pastinakker og hvitløk på et stekebrett med bakepapir. Ringle over lønnesirup, mesteparten av timianen og litt pepper. Stek i ca. 30 minutter, eller til grønnsakene er myke.

  3. Miks dippen
    Ha de bakte grønnsakene i en blender eller foodprosessor sammen med kikerter, sitronsaft og -zest, eplecidereddik, soltørkede tomater og resten av timianen. Kjør til en glatt og kremet konsistens.

  4. Smak til og server
    Smak til med salt og pepper. Pynt med et par ferske timianblader. Server med varme flatbrød eller bruk som dipp til sprø grønnsakschips.