Gå til hovedinnhold

Den aller mest omtalte pastaretten i verden akkurat nå er plantebasert 

Trine Jensen-Burke

Oppdatert 13. mars

Meghan Markle, hertuginne av Sussex, skaper overskrifter hva enn hun gjør, enten det er å snakke om sin tid i kongefamilien eller å skjære opp grønnsaker og dekorere til barnebursdag, som hun gjør i sitt nye Netflix-show, With Love, Meghan.

Det sistnevnte, som hadde premiere på strømmetjenesten forrige uke, gikk umiddelbart inn på Netflix' Top10 liste av mest sette show verden over, selv om serien på åtte episoder høstet både beundring og kritikk.

Og det var spesielt en rett Markle (eller Sussex, som hun poengterer at hun nå heter til etternavn) lager i seriens første episode som har skapt overskrifter. Retten? En plantebasert spaghetti-middag hvor alt lages i samme panne, som 43-åringen forklarer at hun ofte lager til barna sine. Sammen med sin engelske ektemann, Prins Harry, hertugen av Sussex, har Meghan fem år gamle Prins Archie og Prinsesse Lilibet, som er tre.

Meghans barnevennlige pasta møter både hyllest og kritikk

I utgangspunktet er det lett å se hvorfor man burde elske Meghans alt-i-en-gryte spaghetti. Jeg mener, hvem digger vel ikke en middag som ikke bare er kjapp å slenge sammen, men som også genererer minimalt med oppvask? Enda bedre? Denne spaghetti-retten krever bare en håndfull ingredienser som de fleste av oss kanskje har på kjøkkenet allerede.

De som stiller seg kritiske, dog, hevder at ekte italienske bestemødre (eller nonni, som man sier i Italia) ville ha snudd seg i graven over Meghans ukonvensjonelle måte å koke spaghetti på, og profesjonelle kokker har også kastet seg inn i debatten og ment at fremgangsmåten absolutt kunne vært bedre om man ville heve smaken på denne enkle pastamiddagen.

Slik lager du Meghans berømte alt-i-en spaghetti

Om du skulle være fristet til å prøve deg på Meghans berømte spaghetti-middag hjemme for å gjøre deg opp en egen mening om retten, ja så trenger du følgende:

Ukokt spaghetti, cherrytomater, hvitløk, salt, olivenolje, grønnkål, revet sitronskall, ruccola, og litt chilli- eller tørket paprika. I tillegg kan man bruke litt vegansk parmesanost eller til og med flak av næringsgjær for å strø på toppen for litt ekstra smak.

Meghan begynner med å skjære cherrytomater i biter og har i pannen sammen med olivenolje, hvitløk og salt. Så legger hun den ukokte spaghettien rett i pannen, og heller over kokende vann fra en vannkoker, nok til at det dekker pastaen, og legger lokk på pannen slik at alt kan få småkoke litt.

Etter fem-seks minutter tar hun lokket av pannen og har i grønnkål og ruccola, som hun har skåret i biter først. Etter et par minutter, når grønnsakene har fått mørne seg litt i det kokende vannet, er retten klar. Meghan forklarer at hun tilsetter noen chilli- eller paprikaflak, litt revet sitronskall og en håndfull ferske basilikumblader, samt nykvernet pepper for litt ekstra smak før hun serverer retten.

Restene, forklarer hertuginnen, sender hun med barna i lunchboxene sine på skolen neste dag.

 

Les også